TCF Public Professionals

ZZP’ers in de zorg met liefde voor hun vak via TCF Public Professionals

Zon op een regendag deze winter…..dat is het warme gesprek met Guno en Revolino, twee zzp’ers in de zorg. De Helpende en Helpende+ werken alweer een aardig poosje via TCF Public Professionals. En hoewel ze een stel zijn, hebben ze nog niet samen een dienst gedraaid voor ons. Had gekund. Hoe is dat eigenlijk, samen in hetzelfde vak? TCF Public Professionals vroeg het aan ze.

Vertel, wie zijn Guno en Revolino?

Guno, aanstekelijke lach: “Ik werk als Helpende+ en ik ben nu bezig voor mijn VIG-diploma. Daarna wil ik HBO Verpleegkunde gaan doen. En dan het liefst cosmetische verpleegkunde. Dat is wel een lange weg maar het lijkt me super om dat te leren.” Schaterlach: “ik hou van botox!”

Revolino: “Ik doe veel social werk maar ik ben ook Helpende in de zorg. En ik ga ook nog naar school. Ik hou van lekker thuis chillen als ik hard heb gewerkt en moe thuiskom. Wat dat betreft vind ik die lock down niet zo erg hoor.

Jullie draaien allebei veel in nachtdiensten, zien jullie elkaar wel?

Guno: “’s ’Nachts werken we allebei, maar overdag zien we elkaar wel hoor!” Revolino voegt daaraantoe: “Ik draai eerst een avonddienst in een gehandicapteninstelling en dan volgt nog een nachtdienst binnen een verpleeginstelling voor TCF. Dat doe ik week op en week af. Na een reeks van diensten neem ik weer even adempauze. Normaal gaan we dan wel een week of zes lekker op vakantie maar dat gaat nu niet helaas. Dus chillen we gewoon thuis, ook prima.”

Ook werken jullie wel op een Covid-afdeling, hoe is dat?

Revolino: “Daar zijn we al sinds de eerste golf mee bezig. In principe verzorgen we de mensen net zoals we normaal doen, alleen heb je zo’n pak aan en dat is wel wennen hoor. Pff, je wordt zeiknat van het zweet. Guno lacht uitbundig: ja en je krijgt puistjes van die knellende mondkapjes! In december was het echt heel erg druk door die tweede golf aan zieken. Ongelooflijk..”

Zijn de teams leuk om in te werken?

Guno: “Ja zeker, soms staan we ook met een voltallig TCF Profs team en die kennen we nu onderhand, heel gezellig. Er is meer druk op het personeel omdat niet iedereen bekend is, er komen veel nieuwe mensen. Dat is soms wel lastig, omdat je steeds weer met wisselende mensen werkt.“

Wat vind je het leukst aan je werk?

De mannen denken even na. Guno: “Ik vind vooral de dankbaarheid van familieleden echt hartverwarmend. En je bouwt natuurlijk een band op met cliënten, die zien jou ook als een soort ouder. Als je naar huis gaat word je ook gemist en zijn ze zo blij om je weer te zien. De knutselwerkjes die er soms voor mij worden gemaakt zijn heel lief. Oudere bewoners vinden mij altijd vrolijk en ik maak mensen blij, ik ben nooit chagrijnig. Als er een chagrijnige verpleger aan mijn bed zou staan zou ik ook zeggen: raak me niet aan!” bulderlacht Guno.

Revolino: “Ik vind vooral mooi dat je in de zorg jezelf kan zijn. Iedereen om mij heen is zichzelf. Met liefde voor je werk is niets te veel. Alles wat je uitstraalt krijg je ook terug. Dat is het mooie aan dit vak.”

Wat is wel eens zwaar?

Het is soms bij mensen met hersenaandoeningen zwaar om de structuur en routine die ze hebben voor ze vast te houden. Mensen hebben precies in hun hoofd hoe de dingen moeten, als je daar per ongeluk van afwijkt raken ze in de war. Revolino: “Ik werkte eerst in de crisisdienst voor kinderen tot 16 jaar, dat vond ik erg zwaar. Soms moest ik een kind wegbrengen naar een gesloten instelling. Dat kon ik niet, het voelde alsof ik ze in de steek liet, zo verdrietig. Daar ben ik mee gestopt, dat is echt niets voor mij.”

Wat heeft de meeste indruk op je gemaakt in je werk?

“De dood.” Zegt Guno onmiddellijk. “Hoewel, ik ben er nu wel aan gewend. Er gingen door corona soms wel 10 mensen dood binnen een dag.  Vóór corona ging er bij mij op de afdeling ook wel eens iemand dood, maar dat zag je dan aankomen. Dit is zo onverwacht en naar…”

Wat zou je zeggen tegen mensen die beweren dat corona niet bestaat of maar een griepje is?

Revolino: “Als het niet in je omgeving zit, dan is het ver van je bed. Of als je heel mild ziek wordt. Je moet het eigenlijk eens van dichtbij zien.” “Ja” zegt Guno: “En aan een zorgbed staan. Het gaat zo snel fout in verpleeghuizen. Het zijn heel kwetsbare mensen. En nu helemaal met die nieuwe varianten. Kijk eens naar het buitenland hoe erg het is dat mensen geen zorg meer krijgen. Of dat er zuurstofflessen moet worden gebracht door familieleden… Vergeet gewoon je omgeving niet! Hou je aan maatregelen.”

Hoe gaan we op de foto? Nou met de T van TCF Public Professionals natuurlijk!

TCF Public Professionals is altijd op zoek naar zorgprofessionals. Daarom komen we graag met jou in contact! Ben je ZZP’er in de zorg en wil je weer aan de slag, of heb je nog ruimte in je rooster? Neem dan contact op en profiteer van ons netwerk voor het verkrijgen van opdrachten. We hebben volop werk in het hele land voor:
Helpenden, Helpenden+ Verzorgenden IG, Verpleegkundigen-4 of -5.
Bel 06 42626709 Mail info@tcfpublicprofessionals.nl of meld je hier aan.